Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Compartimentul Bibliotecă

Prezentare 

Biblioteca Municipală Motru își desfășoară activitatea în clădirea Unității Administrativ Teritoriale Motru, situată pe strada Minerului Nr.5, face parte din categoria bibliotecilor publice și este finanțată de la bugetul Municipiului Motru, sub coordonarea de specialitate a Bibliotecii Județene ,, Cristian Tell” și a Ministerului Culturii.


Structura organizatorică 

3 bibliotecari – studii superioare


Atribuții principale 

Principalele preocupări în domeniu sunt reactualizarea colecțiilor bibliotecii, prelucrarea publicațiilor achiziționate, recuperarea publicațiilor aflate la utilizatori, realizarea de manifestați specifice, expoziții de carte.

  • Biblioteca municipală pune gratuit la dispoziția utilizatorilor, cărți și materiale informative atât la sala de lectură cât și împrumut la domiciliu.
  • Bibliotecarul este obligat să vină în ajutorul cititorilor, pentru alegerea cărților, a bibliografiilor, să ofere informațiile solicitate sau care le consideră necesare pentru mulțumirea oricărui utilizator.
  • Creșterea anuală a colecțiilor din bibliotecă trebuie să fie de minim 50 de documente specifice la 1 000 de locuitori
  • Dotările se asigură prin alocarea resurselor financiare necesare de către autoritățile finanțatoare – adică de la bugetul municipiului

Contact 

Compartimentul Bibliotecă

Adresă: Str. Minerului , Nr. 5A

Telefon: 0253/410 560

Program de lucru: Luni-Vineri – 8:00-18:00

Ultima actualizare: 12:39 | 24.05.2024

Sari la conținut