Skip to content Skip to right sidebar Skip to footer

Motru se alătură campaniei ECOTIC „Orașe Curate”

Orașe Curate, campania itinerantă ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul urban, își continuă traseul în 2018. După 29 de campanii care au informat aproximativ 300.000 de persoane și au dus la colectarea a 50 de tone DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electronice) în 2017, în perioada 26-30 martie 2018, campania „Orașe Curate”are loc înMotru.

 

Așa cum se știe, Româniaare obligația de a atinge o țintă de colectare de 45% a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE). În acest context, ECOTIC continuă eforturile de conștientizare în rândul populației în vederea predării DEEE la punctele de colectare specializate.

 

„Orașe Curate” este campania ECOTIC care urmărește acest obiectiv în mediul urban. Alături de autoritățile publice și de mediu locale, ECOTIC informează locuitorii din zeci de orașe din toată țara asupra necesității colectării DEEE și pune la dispoziție puncte de colectare unde aceste deșeuri pot fi aduse și predate spre reciclare.

 

În 2018, campania continuă în orașul Motru, cu sprijinul Ministerului Mediului, Primăriei Motru, Agenției Naționale pentru Protecția Mediului Gorj și Direcției Publice Motru SA. Între 26-30 martie 2018, locuitorii orașulMotrusunt încurajați să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE).

 

Astfel, în perioada campaniei, orice locuitor din Motru care va preda un deșeu de minim 5kg cumulate la centrul de colectare din Calea Tismanei 31,va primi un premiu instant. Programul de colectare este de luni până vineri, între orele 9:00 – 13:00.

Pentru informații suplimentare despre colectare puteți suna la numărul 0253 360 895.

 

Campania din Motru continuă, în anul 2018, programul național „Orașe Curate”, un program itinerant al Organizației ECOTIC, dedicat colectării DEEE în mediul urban.

Pentru mai multe detalii: www.ecotic.ro.

Ultima actualizare: 11:17 | 21.06.2024

Sari la conținut